εκτυπωση

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

 

 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


ΥΛΙΚΑ για 50 κουλουράκια
  • 250 γρ βούτυρο με γιαούρτι (γνωστής εταιρείας απο τα σούπερ μάρκετ) 
  • 80 γρ  stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1.3
  • 2 αυγά
  • χυμό και ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 650 με 700 γρ αλεύρι Ντίνκελ ολικής (ανοιχτόχρωμο)

 Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο  μαζί με την στέβια και χτυπάμε για 3 λεπτά
Συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά το ξύσμα πορτοκάλι , βανίλιες , αλάτι και τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια όπου μέσα θα ανακατέψουμε την σόδα να αφρίσει

Ενώνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τα κοσκινίζουμε...σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε όλο το κοσκινισμένο μείγμα αλεύρι

Ανακατεύουμε απαλά έως να γίνει μια ωραία ζύμη

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 στρώνουμε σε λαμαρίνα μια λαδόκολλα και αρχίζουμε να παίζουμε με το ζυμαράκι μας φτιάχνοντας όμορφα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια

Σπάμε 1 αυγό σε ένα μπόλ βάζουμε ελάχιστο νεράκι και με ένα πινέλο τα περνάμε από πάνω

Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...