εκτυπωση

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Παρφέ βανίλια και σοκολάτα με στέβια !!

 

Παρφέ βανίλια και σοκολάτα με στέβια !!



ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουτί φυτική σαντιγι με χαμηλά λιπαρά ( στο σιδερένιο κουτί ) Παγωμένο
  • 140 γρ κρυσταλλική stevia Parana σε αναλογία 1:1 
  • 3 αυγά
  • 10 γρ κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 30 γρ σιρόπι αγαύης
  • 3 κ.σ. κακάο + 1 κ.σ. stevia Parana  για το παρφέ σοκολάτας
  • Φιστίκια , αμύγδαλα , φουντούκια ωμά 1 φλ.τσ. και αποξηραμένα φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι πραγματικά το πιο εύκολο και πιο νόστιμο παρφέ παγωτό που έχω φάει !!
Πρώτα θα φτιάξουμε την κρέμα γιατί πρέπει να κρυώσει

Βάζουμε στην κατάψυξη το ένα κουτί εβαπορέ  μαζί με την morfat cream για 1 ώρα
Το άλλο κουτί εβαπορέ το αδειάζουμε σε κατσαρόλα ( αδιάλυτο ) και ρίχνουμε μέσα στέβια - κορν φλάουρ - αυγά - βανίλια

Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και το βάζουμε στη φωτιά
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα περιμένουμε να βράση και να δέση η κρέμα

Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα έως να κρυώσει εντελώς

Βάζουμε την παγωμένη morfat στο κάδο του μίξερ και αρχίζουμε να χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά

Αρχίζουμε να ρίχνουμε το παγωμένο εβαπορέ ( αδιάλυτο ) σιγά - σιγά  συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε πριν και έχει κρυώσει καθώς και αλάτι , σιρόπι αγαύης ( αυτά τα 2 υλικά βοηθούν το παγωτό μας να μη κρυσταλλώσει )

Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 βάζοντας σε πλαστικό μπολ το παρφέ βανίλια και ρίχνουμε μέσα το μισό φλ. ξηρούς καρπούς.

Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και από πάνω το καπάκι ( προτιμάται πλαστικό μπολ για το σπιτικό παγωτό και όχι σιδερένιο , πάντα δε να σκεπάζεται με μεμβράνη πρώτα και μετά με το καπάκι   

Στο άλλο μισό μείγμα προσθέτουμε το κακάο και ακόμα 1 κ.σ. στέβια ( ή 10 σταγόνες υγρή )
χτυπάμε για λίγο να ενωθούν καλά και μεταφέρουμε σε άλλο μπολ βάζοντας τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ( μεμβράνη - καπάκι) 

Αυτό ήταν !!!!!!!!!! Το παγωτό μας δεν χρειάζεται ξανά άλλο χτύπημα αρκεί να παγώσει για 6 ώρες τουλάχιστον μέχρι να το απολαύσουμε!!

Την επόμενη μέρα όπως όλα τα σπιτικά παγωτά πριν σερβίρουμε αφήνουμε το μπολ εκτος ψυγείου για 20 λεπτά



ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ !!


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...