εκτυπωση

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • Μανιτάρια portobello φρέσκα ελληνικής παραγωγής
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 500 γρ σπανάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ τυρί φέτα με 12% λιπαρά 
  • 200 γρ τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
Ενα υπέροχο φαγητό για όλη την οικογένεια , ένας υπέροχος μεζές για την παρέα , ένα πρωτότυπο πιάτο για τον μπουφέ!!!

Η γεύση του θα σας συναρπάσει κυρίως αν λατρεύεται την σπανακόπιτα όπως εγώ!!!

Πρώτα θα ετοιμάσουμε τα μανιτάρια μας..
Δεν τα πλένουμε γιατί θα απορροφήσουν το νερό σαν σφουγγάρι..
Με ενα καθαρό βρεγμένο πανάκι τα σκουπίζουμε ή τα βουρτσίζουμε απαλά

Αφαιρούμε το κοτσάνι στο κέντρο ( το φυλάμε σε μπολάκι και στο ψυγείο να τα ετοιμάσουμε ριζότο με μανιτάρια την επόμενη ή την ίδια μέρα)   και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα..

Πάμε τώρα να ετοιμάσουμε την γέμιση...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο ,το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες και τον άνηθο

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά   και προσθέτουμε το σπανάκι
( Αν βάλουμε φρέσκο το έχουμε καθαρίσει και πλύνει πριν  πολύ καλά..Αν βάλουμε κατεψυγμένα φύλλα τα ρίχνουμε κατευθείαν)

Προσθέτουμε αλάτι - μπόλικο πιπέρι και λίγο νεράκι
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να φύγουν όλα τα υγρά..!!!
Δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά...
Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε χοντροκομμένη μέσα την φέτα
 Ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε τα μανιτάρια μας

( Τα πιο μικρά τα γέμισα με καπνιστή γαλοπούλα και καπνιστό κίτρινο τυράκι λάιτ από πάνω)

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15 με 20 λεπτά


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...