εκτυπωση

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ (χωρίς ρύζι) ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

 

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ (χωρίς ρύζι) ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ - 1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά(ή κιμά γαλοπούλας) - 1 τριμμένο κρεμμύδι
(και άλλο 1 ψιλοκομμένο) - 2 σκελίδες σκόρδο - 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαιντανός
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο - 1 κιλό φασολάκια - 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες - αλάτι
πιπέρι - 1 αυγό - 3 κ.σ.ελαιόλαδο

Ετοιμάζουμε τον κιμά βάζοντας μέσα το τριμμένο κρεμμύδι-την 1 σκελίδα σκόρδο-1 αυγό και την 1 κ.σ.μαϊντανό. Αλάτι-πιπέρι-δυόσμο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και αυτή. Σωτάρουμε για λίγο και βάζουμε μέσα τα φασολάκια κάνοντας μερικά γυρίσματα. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα την 1 κ.σ. μαιντανό αλάτι πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλοκεφτεδάκια που έχουμε αφήσει στο ψυγείο , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει έως να φύγουν όλα τα υγρά του.

Ενα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια!!

..........................ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ................................


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...